Aanmeten

Aanmeten kunstgebit

Wij geven een stappenplan met als voorbeeld  het aanmeten van een volledige boven en onder gebitsprothese.

1ste afspraak: Intake Gesprek
Een intake gesprek is gratis en geheel vrijblijvend, wij gaan tijdens dit gesprek kijken wat voor u de mogelijkheden zijn en wat u vergoed krijgt bij de zorgverzekeraar.
Wij adviseren u dan ook welk gebit het beste bij u past. Een kunstgebit is ten slotte altijd maatwerk met de individuele wensen van de cliënt voorop gesteld. Juist die afstemming is uiterst belangrijk.

2e Afspraak: De eerste afdruk
Er worden van uw boven- en onderkaak met zogenaamde “confectielepels” afdrukken gemaakt. Op deze afdrukken worden de “individuele lepels” gemaakt.

3e Afspraak: De definitieve afdruk
Deze afdrukken worden gemaakt met de individuele lepels die al het model van uw kaak hebben.
Hierdoor krijg je een betere pasvorm. Eerst worden de randen opgebouwd en daarna wordt de zeer precieze detailweergave afgedrukt.

4e Afspraak: Het beetbepalen (intra-orale beetregistratie)
Hierbij bepalen we de exacte positie van de kaken t.o.v. elkaar waarbij ook de kaakgewrichten zich in de meest gunstige positie bevinden en hoe ver uw tanden naar voren of naar achteren geplaatst moeten worden. Ook worden tijdens deze behandeling de tanden samen met de U uitgezocht. Indien u bepaalde wensen heeft hieromtrent kunt u dat kenbaar maken. Heeft u eventueel een foto van uzelf met uw natuurlijke tanden kunt u deze meenemen. U heeft wat betreft kleur, vorm en grootte van de tanden heeft u alle inspraak.

5e Afspraak: Passen van de proefopstelling
Er is een “proefprothese” gemaakt die u voor de spiegel in uw mond kunt bekijken. De tanden en kiezen zitten nu in was. De prothese zit nog niet vast maar u kunt wel zien hoe u er straks uit komt te zien. Indien u iets niet mooi vindt kan dit nu nog veranderd worden(geef dit ook aan indien u de pasprothese nu niet mooi vind). Als u tevreden bent met uw nieuwe uiterlijk wordt de prothese definitief gemaakt.
Er word nu gekeken naar;
-de stand van de tanden
-de vulling van de lip
-de hoogte van het gebit
-of de kiezen goed op elkaar komen
-de vorm en kleur van de tanden

6e Afspraak: Het plaatsen van de gebitsprothese
De prothese is klaar en wordt nu bij U in de mond geplaatst. U krijgt voorlichting omtrent het indragen en het poetsen van de prothese. U zult na het plaatsen van de prothese misschien nog enkele keren terug moeten komen om kleine pijnplekjes te laten ontlasten.

7e Afspraak: Nacontrole
De prothese word altijd nog eens gecontroleerd op een aantal punten.
Mocht u nog vragen hebben, aarzel dan niet om gewoon even te bellen!!
(alle behandelingen gaan uitsluitend volgens telefonische afspraak)

 

Voor meer informatie kunt u gerust naar ons bellen om een afspraak te maken, op deze manier kunnen wij u het beste geheel vrijblijvend en gratis informeren!